Https Cdn Kiosk Api.Telegraaf.Nl 72Fcd460 7807 11E9 B67c 0255C322e81b

de ‘Stan the man’ Column

De eerste ledenvergadering zit erop, de competitie is weer flink onderweg, kortom het nieuwe Max Squash komt steeds meer op gang. Helaas zijn de maatregelen weer wat aangescherpt, waardoor het Max openingstoernooi nog even op zich moet laten wachten. Daarnaast is het voor de zaterdagmiddag club extra zwaar. Zij kunnen door het weer en de nieuwe regeltjes al helemaal niet meer genieten van “ff lekker met je bek in het zonnetje”. Dan maar je eigen kratje Uiltjes en een in je tas gepropte airfryer met een doos Van Dobben meenemen na de wedstrijd?

Naast alle minder leuke dingen waaronder Max heeft geleden, brengt een nieuw begin ook een positieve kant met zich mee. Zo hebben we een vereniging opgericht, waarbij we de betrokkenheid onder de leden hebben versterkt door middel van bijvoorbeeld de online ALV.

Ik had mij ook geen beter begin bij Max kunnen voorstellen 8 jaar geleden. Toen begon ik met squashen, maar daarvoor had ik mezelf schijnbaar in een wat minder daglicht gezet. De eerste woorden van Mitchel Kries tijdens mijn eerste squashles waren dan ook ongeveer: "wist je dat ik je eigenlijk eerst een hele vervelende jongen vond?". Achteraf was het misschien ook niet zo handig om als 7 jarig jongetje om het punt de baan op te stappen tijdens de clubkampioenschappen tussen mijn vader en Mitchel om te vragen hoeveel het stond:)

De maker van onze gloednieuwe website en houder van de 'Max Squash' facebookpagina, Serge Piepenbrink, vroeg nog aan mij: Heb jij nog een tip wat menig squasher niet weet? Ik hoor tijdens de competitie wel eens moeilijke verhalen voorbij komen met uitspraken zoals: 'je moet dan een boast spelen!', 'speel die drop net ff wat lager en harder' of 'speel met meer vertrouwen'. Van wat ik tot nu toe heb geleerd, weet ik dat de basis belangrijker is dan alles. Je kan immers nooit verkeerd zitten als je tegen je teammaat na een 0-2 achterstand vertelt: als je nou snel naar de T beweegt, je racket op tijd klaar houdt en die ballen zo goed mogelijk achterin slaat, dan pak je hem gewoon! En zelfs als dat niet werkt kan je altijd nog die ene legendarische zin zeggen die al jaren de ronde onder alle Max'ers doet. Hé Marcel, je moet gewoon betere ballen slaan!

Mijn twee columns zitten erop. En nu ik het toch al over je gehad heb, kan ik het stokje net zo goed aan je doorgeven. Veel plezier en succes Mitchel!