Krantartikel1

Max Squash in het nieuws!

Kees van Dalsem

HEEMSKERK De squashers van Max zijn weer aan de competitie begonnen; in Sportcentrum Heemskerk heeft de club een nieuw onderkomen gevonden. „Vorig seizoen hadden we negen teams, dit seizoen acht”, vertelt Rick Luttikhuizen van de nieuwe vereniging. „Maar dat komt alleen maar omdat we geen eredivisie meer spelen. Het eerste mannenteam heeft echter kans op de titel in de nieuwe topdivisie.”

Nieuwe vereniging heeft meteen titelambities

Voor Luttikhuizen waren het roerige tijden de afgelopen maanden. De eigenaar van Max Sports & Wellness, de Katwijkse vastgoedondernemer Paul Brandjes, trok tijdens de gedwongen coronasluiting onverwacht de stekker uit de bv, waardoor bedrijfsleider Luttikhuizen, de overige personeelsleden en alle leden opeens op straat stonden. „We hebben geprobeerd om in het pand aan de Parallelweg een doorstart te maken, maar zowel koop als huur was geen reële optie.”

Onderdak

De squashers konden echter onderdak krijgen in Heemskerk, waar het plaatselijke Sportcentrum negen banen heeft. „Veel leden wilden graag met elkaar blijven spelen, daarom hebben een nieuwe squashclub opgericht. Er zijn wat mensen vertrokken en wat squashers erbij gekomen, waardoor we ongeveer hetzelfde aantal leden hebben als toen we in Beverwijk speelden.”

Luttikhuizen, die nog steeds geen nieuwe baan heeft, is voorlopig secretaris. „Vroeger deed ik alles, maar we zijn nu afhankelijk van vrijwilligers. Gelukkig staan er veel leden op om hun steentje bij te dragen. Zo hebben we een nieuwe hoofdsponsor, bierbrouwerij Uiltje uit Haarlem (vandaar ook de karakteristieke vogel in het nieuwe logo, red.) en is er op 3 oktober een openingstoernooi. Ik wil wel de competitiezaken blijven regelen, maar tijdens de algemene ledenvergadering stel ik mijn positie vacant, ik wil me niet te veel met de dagelijkse leiding bemoeien.”

Topdivisie

De leden van Max zijn in ieder geval blij dat ze sowieso weer kunnen squashen, want het duurde lang voordat ze weer de banen op mochten na de coronasluiting. De nieuwe club is met ambitie gestart. „Onze beste regionale spelers, Roberto Kalshoven en Roel Zwagerman, zijn de vereniging trouw gebleven. Het eerste en het tweede team zijn samengevoegd en is een serieuze kanshebber voor de titel in de nieuw gevormde topdivisie, dat tussen de eredivisie en eerste divisie is geplaatst. Als we kampioen worden, mogen we weer promoveren naar het hoogste niveau van Nederland, maar of we dat ook gaan doen, is een ander verhaal. Dan moeten er ook weer sponsoren gevonden worden om een mooi team met internationale topsquashers samen te kunnen stellen.”