Uiltje Craftbeer

Wat is er leuker dan als Squashvereniging je eigen huisbier te kunnen schenken. Ook nog eens als het allemaal Ipa's zijn en de lekkerste van het land er tussen zit. Bij Sportcentrum Heemskerk worden van de tap al heerlijke bieren geschonken, maar nu ook nog eens heerlijke Uiltjes vers gebrouwen uit de brouwerij in Haarlem uit die mooie blikjes.

Uiltje is opgericht door Robert Uylenman in 2008. Robert was voor dat hij Uiltje begin brouwer bij Jopen bier in Haarlem.

De mannen bij uiltje zweren bij hun bieren. Zijn soms excentriek, vaak eigenzinnig, zo nu en dan eigenwijs en af en toe wild. Eén ding hebben de hopmannen van de craftbeer-revolutie echter gemeen: de onvoorwaardelijke liefde voor ambachtelijk bier. ‘We doen wat we leuk vinden en brouwen wat we lekker vinden.’

In 2015 waren meer dan 300 crowdfunders en een bank gek genoeg om de missie van brouwerij het Uiltje te financieren: To Brew F*cking Good Beer! In september 2016 werd die missie werkelijkheid toen de gloednieuwe brouwerij in bierstad Haarlem op volle toeren begon met brouwen.

Onze ambities zijn groot! Liefde voor speciaalbier bracht ons op de plek waar we nu staan. De mooiste bieren die we maken zijn dan ook de meest uitgesproken stijlen. We zoeken de extremen op. Bij het Uiltje is geen zacht Weizenbier te krijgen. Enkel keihard gehopte bieren waar we kruiwagens tegelijk in de ketel knallen. Zoals vette India Pale Ale’s, zure bieren, rookbieren, bieren met fruit, koffie, drop, lollies, zelfs een heuse kerstboom was niet veilig voor de brouwketel. Of juist in oude whisky vaten gerijpte Russian Imperial Stouts, Scotch Ales en Barleywines.

Dus houd je van een bijzonder en wat extremer bier? Knap eens een Uiltje!

Bezoek ook eens Uiltje Bar in haarlem: ZIJLSTRAAT 18, 2011 TN HAARLEM, THE NETHERLANDS

Vraag het achter de Bar. Het assortiment wisselt regelmatig. Neem bijvoorbeeld is een Heerlijke Bird of Prey of een Effe lekker met je bek in het zonnetje.

Op de website van Uiltjecraftbeer vind je het gehele aanbod.

Kom je competitiespelen bij onze gezelligeclub. Neem dan lekker een Uiltje na de wedstrijd!